آیا برای راه اندازی یک وب سایت اینترنتی از وردپرس استفاده شود یا لاراول گزینه بهتری می باشد؟
شاید این سوال برای شما به وجود بیاید که چرا می بایست یکی از این فناوری ها را به جای دیگری انتخاب نمود. برای پاسخ به این پرسش می بایست بدانید وردپرس و لاراول در چه مواردی مشترک می باشند، در چه مواردی تفاوت داشته و از همه مهمتر، زمان استفاده از آن ها و چگونگی و چرایی استفاده از آنها به چه مواردی وابسته است. در این مقاله موارد زیر را مطالعه خواهید نمود:
1- شباهت های وردپرس و لاراول
2- تفاوت های وردپرس و لاراول
3- چه زمانی از وردپرس استفاده شود
4- چه زمانی از لاراول استفاده شود
5- آیا استفاده ترکیبی از لاراول و وردپرس امکان پذیر است ؟
6- نتیجه گیری
شباهت های وردپرس و لاراول
وردپرس و لاراول می توانند در راه اندازی و مدیریت یک وب سایت کارآمد، با تجربه کاربری عالی و پنل های مدیریتی ساده به شما کمک کنند.
علاوه بر این وردپرس و لاراول :
فناوری متن باز رایگان
مبتنی بر php
بسیار سریع ، انعطاف پذیر و بسیار عملگرا
بر روی یک ساختار شی گرا ارائه می دهند. از سوی دیگر این دو فریم ورک شامل تعداد بسیار زیادی انجمن حمایتی آنلاین می باشند. در واقع می توان همه چیز را در لاراول و وردپرس سفارشی سازی نمود، وردپرس بر پایه قالب و افزونه اجرا می شود (در حال حاضر بیش از 57 هزار افزونه وردپرسی وجود دارد) در حالی که لاراول دارای ویژگی و بسته های قابل تنظیم می باشد و می توان در آن از کتابخانه های php استفاده نمود.
تفاوت های وردپرس و لاراول
در سراسر جهان بیش از 38% وبسایت ها با وردپرس راه اندازی شده اند، در حال حاضر وردپرس محبوب ترین راه حل برای توسعه وب می باشد. با این حال، استفاده از لاراول نیز در حال افزایش است و امروزه برنامه های تحت وب بیشتری با چارچوب لاراول ساخته می شوند.
علاوه بر این، وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای مبتنی بر (php (cms است، اما لاراول یک چارچوب php می باشد. تفاوت های اصلی میان این دو عبارتند از :
وردپرس نسبت به لاراول به تجربه کمتری برای توسعه نیاز دارد
یادگیری وردپرس بسیار ساده تر از لاراول می باشد
در لاراول نوشتن کوئری های پایگاه داده و انتقال داده ها با سهولت بیشتری نسبت به وردپرس امکان پذیر است
وردپرس برای اکثر ویژگی ها به افزونه وابسته می باشد، در حالی که لاراول دارای ویژگی های داخلی مانند اعتبارسنجی، مجوز و وارونه سازی کنترل و غیره می باشد.
استفاده از افزونه های زیاد می تواند سرعت بارگیری صفحات در وردپرس را به حد چشمگیری کاهش دهد، در حالی که صفحات لاراول به دلیل انجام کارهای خودکار قابل کنترل، سریع تر بارگیری می شوند.
امنیت وب سایت های وردپرسی به بروزرسانی و بروز نگه داشتن افزونه ها بستگی دارد، در حالی که امنیت و پایداری سیستم عامل های لاراول دارای مزیت های احراز هویت، محافظت در برابر برنامه نویسی بین سایت (xss)، به حداقل رساندن جعل درخواست بین سایت (csrf) و غیره می باشد.
چه زمانی از وردپرس استفاده شود
وبسایت های وردپرسی بطور معمول بر اساس یک قالب ساخته می شوند، البته این بدان معنا نیست که نمی توان قالبی را از ابتدا ایجاد و یا یک قالب موجود را متناسب با نیاز های خود تنظیم یا ویرایش نمود. برای توسعه یک وبسایت وردپرسی از ابتدای آن، می توانید WordPress Codex را مرور نمایید، زیرا مهمترین منبع اسناد وردپرس می باشد.
موارد زیر را برای استفاده از وردپرس در نظر داشته باشید:
ارائه وبسایت های تجاری مناسب seo
نمونه کارهای یکپارچه با شبکه های اجتماعی
یک وبسایت برای استفاده حرفه ای و یا شخصی
یک وبلاگ و یا پرتال خبری
یک فروشگاه ساده و یا یک وبسایت تجارت الکترونیک
توجه : برای ایجاد یک وب سایت تجارت الکترونیکی در وردپرس، بهترین روش استفاده از افزونه ووکامرس می باشد، یک پلتفرم وردپرسی کاملا قابل تنظیم که بطور خاص برای راه اندازی و مدیریت تجارت های الکترونیکی طراحی شده است. در مجموع، اگر می خواهید یک وبسایت پاسخگو، بهینه و با عملکرد بالا را در سریع ترین زمان ممکن ایجاد نمایید، وردپرس بهترین انتخاب می باشد.
چه زمانی از لاراول استفاده شود
اگر با نیاز های پیچیده تری روبرو می باشید و می خواهید برنامه های تحت وب سفارشی ایجاد نمایید، باید لاراول را در نظر بگیرید. در واقع هدف اصلی از ایجاد لاراول در سال 2012، کمک به توسعه دهندگان وب برای مقابله هرچه راحت تر با کار های پیچیده بود. بر همین اساس لاراول انعطاف پذیر و بر پایه برنامه نویسی ساده ایجاد شد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص فریمورک لاراول اینجا کلیک کنید.
بهترین موارد برای استفاده از لاراول :
برنامه های پیچیده تحت وب
وبسایت های پویا با سیستم های انعطاف پذیر
سیستم های مبتنی بر عضویت که اطلاعات زیادی را پردازش می نمایند
وبسایت های تجاری در مقیاس بزرگ، با بیش از 10 هزار محصول
یکی از مزیت های مهم لاراول، ویژگی تست واحد آن می باشد که امکان انجام چندین تست همزمان را فراهم می سازد و ثبات بیشتری را برای برنامه های تحت وب فراهم می نماید. علاوه بر این الگوی عملی mvc آن، لاراول را به ابزاری بسیار کارآمد برای توسعه وب تبدیل نموده است.
برای شروع ساخت یک وب سایت لاراولی، می توان به وب سایت لاراول مراجعه نموده و مستندات و اسنادی که برای ساخت پروژه لاراول نیاز می باشد را مطالعه کرد.
آیا ترکیب وردپرس و لاراول امکان پذیر است؟
بله می توان لاراول را با وردپرس ادغام نمود و از این دو در کنار یکدیگر استفاده کرد. می توان بخش مدیریت سایت (backend) را با وردپرس و بخش نمایش وب سایت به کاربران (frontend) را از طریق لاراول مدیریت کرد.
محبوب ترین روش برای استفاده از چنین ترکیبی، مجموعه ای از کلاس های php به نام corcel است. Corcel یک مجموعه متن باز می باشد که به توسعه دهندگان وب کمک می کند تا اطلاعات را مستقیما از پایگاه داده وردپرس دریافت کنند. ادغام لاراول و وردپرس می تواند یک راه حل بسیار مفید برای توسعه دهندگانی باشد که می خواهند هنگام مدیریت کار های پیچیده در لاراول، به cms وردپرس اعتماد نمایند.
نتیجه گیری
تفاوت اصلی وردپرس با لاراول در انواع پروژه هایی می باشد که می خواهید با این فناوری ها ایجاد نمایید.
وردپرس برای راه اندازی وبلاگ ها، وبسایت های خبری و فروشگاه های کوچک و متوسط بسیار مناسب است.
لاراول یک راه حل بهتر برای راه اندازی سایت های بزرگ تجارت الکترونیک و برنامه های پیچیده تحت وب می باشد که بطور معمول به صورت سفارشی ساخته می شوند.
ترکیبی از وردپرس و لاراول نیز امکان پذیر است و برای توسعه دهندگان با تجربه php که می خواهند آشنایی با وردپرس و روند کار ساده لاراول را در پروژه خود بگنجانند، کاملا مناسب است.
بسته به پروژه موجود، بهترین راه تصمیم گیری این است که از مزایا و معایب هر دو فناوری استفاده نموده و مناسب وبسایت، برنامه تحت وب، تجارت الکترونیک یا بستر دیجیتال تخصصی خود را پیدا نمود.
منبع : شرکت ارتباطات نت میهن
محتوا بسیار عالی بود
سپاس
سلام انتخاب رنگ ها اصلا مناسب نیست من نتونستم مطلب تون رو بخونم!
با سلام و احترام خدمت شما بازدیدکننده گرامی،
ممنون از انتقاد شما
لطفا بفرمایید رنگ کدام بخش می بایست اصلاح شود تا بررسی کنم
تشکر