در سال 1973، پژوهشگری با نامـ (متکالف) در مرکز تحقیقات شرکت زیراکس اولین شبکه اترنت را به وجود آورد. هدف وی ارتباط رایانه به چاپگر بود. وی روشی فیزیکی به منظور کابل کشی بین دستگاههای متصل به همـ در اترنت طرح کرد. اترنت در مدت زمان کوتاهی به عنوان یکی از فناوریهای رایج برای برپاسازی شبکه در سطح دنیا مطرح شد. همزمان با پیشرفتهای مهمـ در زمینه شبکههـای رایانهای و تجهیزات و دستگاههای مربوط، شبکههـای اترنت نیز با تحولـات یادشده همگامـ و ظرفیتهای متفاوتی را در بطن خود ایجاد کرد. با توجه به تغییرات و اصلـاحات انجامـ شده در شبکههـای اترنت، عملکرد و نحوه کار آنان نسبت به شبکههـای ابتدایی تفاوت چندانی نکرده است.
در اترنت اولیه، ارتباط تمامـ دستگاههای موجود در شبکه از طریق کابلی انجامـ میگرفت که در تمامـ دستگاهها به اشتراک گذاشته میشد. پس از اتصال دستگاه به کابل مشترک، باید ظرفیتهای لـازمـ به منظور ایجاد ارتباط با سایر دستگاههای مربوط نیز در بطن دستگاه وجود داشته باشد (کارت شبکه). بدین ترتیب، امکان گسترش شبکه به منظور استفاده از دستگاههای جدید بسادگی وجود دارد و نیازی به اعمال تغییرات روی دستگاههای موجود در شبکه نخواهد بود. اترنت نوعی فناوری محلی (LAN) است. اکثر شبکههـای اولیه در حد و اندازه یک ساختمان است و دستگاهها نزدیک به همـ بودند. دستگاههای موجود روی شبکه اترنت صرفا قادر به استفاده از چند صد متر کابل بیشتر نبودند. بتازگی، با توجه به توسعه امکانات مخابراتی و محیط انتقال زمینه استقرار دستگاههای موجود در شبکه اترنت با مسافتهای چند کیلومتر نیز فراهمـ شده است.
محدودیتهای اترنت در هر شبکه اترنت دارای محدودیتهایی متفاوت از ابعاد گوناگون (به کارگیری تجهیزات) است.
طول کابلی که تمامـ ایستگاهها به صورت اشتراکی از آن به عنوان محیط انتقال استفاده میکنند یکی از موارد بسیار شاخص در این زمینه است. علـامات الکتریکی در طول کابل بسرعت منتشر میشود. همزمان با پیمودن مسافتی، علـامتها ضعیف میشود؛ و چون میدانهای الکتریکی که دستگاههای مجاور کابل (نظیر لـامپهای فلورسنت) ایجاد میکنند باعث تلف شدن علـامت میشود، طول کابل شبکه باید کوتاه باشد تا امکان دریافت علـامت برای دستگاههای موجود در دو نقطه ابتدایی و انتهایی کابل به صورت شفاف و با حداقل تأخیر زمانی فراهمـ شود. همین امر باعث بروز محدودیت در طول کابل استفاده شده میشود. عهدنامه ( CSMA/CD ) امکان ارسال اطلـاعات برای صرفا هر دستگاه را در هر لحظه فراهمـ میکند. بنابر این، از لحاظ تعداد دستگاههایی که ممکن است روی شبکهای مجزا وجود داشته باشد نیز محدودیتهایی به وجود خواهد آمد.
موفق باشید
محمد رمضانی گیلده