قیمت واقعی یک وبسایت وردپرسی چقدر است؟
قطعا میدانید که وردپرس رایگان و متن باز است، اما این تنها بخشی از داستان است. اگر شما به دنبال راه اندازی یک وبسایت وردپرسی هستید، در هر مرحله از آن می بایست بودجه ای را در نظر بگیرید.
بنابراین سوال اصلی این است : هزینه واقعی یک وبسایت وردپرسی چقدر می باشد
قیمت گذاری بر روی یک وبسایت وردپرسی بسیار سخت است. عموماً میزان پولی که شما نیاز خواهید داشت به نوع و میزان منابعی که می خواهید به سایتتان تخصیص داده شود، بستگی دارد.
در این مقاله بررسی خواهد شد که معنای واقعی وردپرس رایگان چیست. سپس نگاهی به هزینه های واقعی استفاده از این پلتفرم خواهد شد.
آیا وردپرس واقعا رایگان است؟
اولین چیزی که در مورد ارزش یک وبسایت وردپرسی مهم است، هزینه آن است. وردپرس یک نرم افزار منبع باز است که عموم مردم حق استفاده از آن را دارند.
به عبارتی دیگر، عملاً هرکسی می تواند وردپرس را دانلود کند و هرطور که مایل است از آن استفاده کند. ایده ای که پشت نرم افزارهای منبع باز قرار دارد این است که نرم افزار همیشه به صورت رایگان توزیع می شود و برای هر نوع استفاده ای آزاد است.
شاید از خودتان بپرسید که بنیانگذاران و توسعه دهندگان وردپرس چگونه کسب درآمد می کنند؟ عمده ترین راه کسب درآمد با وردپرس از طریق توسعه بخش هایی می باشد که مشتری ها به آنها نیاز دارد.
شرکت های مختلف و توسعه دهندگان، محصولات و خدماتی مانند قالب ها، افزونه ها و سرویس هاست را برای کسب درآمد ارائه می کنند. به طور مثال فروش قالب یا افزونه که برای استفاده از آنها می بایست لایسنس تهیه نمایید. در نتیجه منبع درآمد اصلی، فروش این نوع خدمات می باشد.
در واقع ، درست است که دانلود و استفاده از وردپرس رایگان است، اما قبل از راه اندازی وبسایت خود می بایست یک سری هزینه های جانبی پرداخت نمایید.
هزینه واقعی یک وب سایت وردپرس چقدر است؟
در زیر برخی از زمینه های اصلی را که باید هنگام راه اندازی وبسایت وردپرس خود در نظر بگیرید، عنوان شده است. بدون شک این موارد از مهمترین فاکتور شروع می شوند:
1. هزینه میزبانی وردپرس چقدر است؟
وقتی صحبت از راه اندازی وبسایت وردپرسی می شود، اولین چیزی که می بایست در نظر بگیرید میزبانی وب آن است. به زبان ساده ،میزبانی وب به شما کمک می کند تا تمام پرونده های سایت خود را در یک سرور از راه دور ذخیره کنید که قابل دسترسی برای تمام کاربران جهان باشد. سرویس های لینوکسی میهن وب هاست برای استفاده از وردپرس کانفیگ شده اند. باید در نظر داشت که تنظیمات آنها برای بهبود عملکرد سایت وردپرسی شما بهینه می باشند.
بسته به نیاز شما و نوع سایتی که قصد ساخت آن را دارید، هزینه میزبانی وردپرس می تواند بسیار متفاوت باشد. قیمت سرویسهای لینوکسی میهن وب هاست متفاوت است. این سرویس ها در انواع معمولی، پر بازدید و غیره با کنترل پنل های متفاوت ارائه می شوند که پاسخگو هر طیف نیازی باشند. در زیر برخی از نمونه های هاست های لینوکسی این شرکت که در دیتاسنتر اختصاصی ایران پشتیبانی می شوند، لیست شده اند:
هاست دایرکت ادمین ایران :
هاست سی پنل ایران :
هاست پربازدید ایران :
شما می توانید برای اولین خرید خود در میهن وب هاست از کد تخفیف 5 درصدی mihanpro و برای خرید دوم خود از کد تخفیف 12 درصدی mihanwebpro استفاده نمایید. البته خاطر نشان می شود که کدهای مذکور تنها برای خرید های سالانه کاربرد دارند.
همچنین در صورتی که به فضای ذخیره سازی، پهنای باند و منابع بیشتری نیاز داشته باشید سرویس های میزبانی با قیمت بالاتر و قابلیت ها و منابع بیشتر نیز ارائه می شود. این سرویسها که هاست پربازدید نام دارند اغلب توسط سایتهای پربازدید و سازمانهای بزرگ تهیه می شوند.
تفاوت اصلی بین سرویس های سی پنل و پربازدید در منابع آنها می باشد. سرویس های سی پنل دارای یک گیگابایت رم و memory limited 300 و سرویس های پربازدید دارای 4 برابر منبع CPU بیشتر، رم نامحدود و memory limited 1000 می باشند. با این حال اگر بودجه کافی و بازدید بالایی دارید سرویس هاست پربازدید برای شما مناسب می باشد.
2. هزینه دامنه چقدر است؟
پس از خرید میزبانی وب، خرید دامنه کار بعدی است که می بایست صورت بگیرد. خرید میزبانی وب و دامنه ، دو هزینه اجباری برای داشتن یک سایت وردپرسی می باشد.
دامنه در اصل نامی است که کاربران برای یافتن و مشاهده سایت شما در مرورگر خود وارد می کنند.
شما می بایست یک پنل دامنه مطمئن را برای ثبت دامنه خودتان انتخاب نمایید.
هزینه دامنه شما به شرکت ثبت کننده دامنه و پسوند دامنه شما بستگی دارد (مانند com ، org ، ir و …).
یک پنل دامنه خوب می بایست تلاش کند که بتواند شرایط زیر را برای کاربران خود فراهم نماید :
- در پنل های معتبر چون آنلاین نیک ، جوکر و …. که جز قوی ترین پنل های ثبت کننده هستند، دامنه های مشترکین خود را ثبت نماید.
- – پشتیبانی 24 ساعته ارائه می کند و با پنل دامنه خود نیز ارتباط مستقیم لحظه ای دارد.
- برای خدمات اضافی چون فعال نمودن WHOIS PRIVACY، تنظیم CHILD HOST و … هزینه اضافی دریافت نمی کند.
- از حساب های معتبر بین المللی انتقال ارز انجام می دهد.
- دارای برند و هویت خارجی تایید شده می باشد و نماینده رسمی شرکت در خارج از کشور در هر شرایطی پیگیر مشکلات احتمالی خواهد بود.
در بسیاری از موارد شرکت های میزبانی وب، خدمات ثبت دامنه را نیز خود ارائه می کنند یا با یک شرکت ثبت دامنه همکاری می نمایند. به این صورت که هنگام خرید سرویس میزبانی وب از شما خواسته می شود یک دامنه جدید جهت ثبت وارد نمایید و یا دامنه خود را منتقل نمایید.
هزینه ثبت و تمدید دامنه ها از 6 هزار تومان آغاز می شود. قیمت برخی دامنه های موجود و ثبت شده به دلیل ارزشی که برای دیگران دارد ممکن است بسیار گرانتر باشد. به عنوان مثال گزارش شده است که گرانترین دامنه فروخته شده دامنه cars.com می باشد که مبلغ 872 میلیون دلار ارزش گذاری شده است.
3. هزینه طراحی یک وبسایت وردپرسی چقدر است؟
قبل از اینکه وبسایتتان را راه اندازی نمایید نیاز است که سایتتان مطابق با سلیقه و اهدافتان طراحی شود. شما می توانید قالب های رایگان را بر روی وردپرس خود نصب نموده و آن را ویرایش نمایید. هزاران قالب رایگان در وردپرس و فضای اینترنت وجود دارد. اما اگر تمایل به راه اندازی یک وبسایت منحصر به فرد و اختصاصی دارید، می بایست قالب های پولی را خریداری نمایید. هزینه قالب ها پولی از 25 هزار تومان آغاز می شوند که می توانید آنها را در سایت ghaleb.biz مشاهده و خریداری نمایید. همچنین اگر خودتان دانش کافی برای طراحی سایت را ندارید و نیاز به یک طراح وب سایت حرفه ای دارید می توانید به سایت میهن وب دیزاین (mihanwebdesign.com) مراجعه نمایید. شاید طراحی سایت اختصاصی هزینه بالاتری نسبت به قالب آماده داشته باشد اما دارای خدمات پشتیبانی اختصاصی، بروزرسانی منظم و … می باشد.
4. هزینه افزونه های وردپرس چقدر است؟
بخش نهایی این مقاله “افزونه ها” هستند. افزونه های وردپرس قابلیت های اضافی را به سایت شما اضافه می کنند. مانند قالبها ، شما می توانید هزاران افزونه با قابلیت های متفاوت را در فهرست افزونه ها مشاهده نمایید. ضروری ترین افزونه های وردپرس معمولا رایگان هستند و در صورتی که قابلیتهای خاصی را در نظر نداشته باشید به افزونه های پولی نیازی نخواهید داشت. قیمت افزونه های پولی در ایران متفاوت است و برخی از آنها مانند افزونه های امنیتی و یا تجارت الکترونیک می توانند بیش از 100 هزار تومان ارزش داشته باشند.
نتیجه گیری :
واضح است که راه اندازی یک وبسایت وردپرسی برای شما هزینه خواهد داشت. اگرچه نصب و راه اندازی خود وردپرس رایگان است اما به احتمال زیاد نیاز به خرید قالب و یا افزونه خواهید داشت.
در این قسمت شما هزینه حدودی چهار بخش اصلی سایت وردپرس در میهن وب هاست را مشاهده نمودید :
- میزبانی وب وردپرس : میزبانی وب سی پنل وردپرس از 147 هزار تومان با دوره پرداخت سالیانه آغاز می شود.
- ثبت دامنه : ثبت دامنه از 6 هزار تومان با دوره سالیانه آغاز می شود. ( این مورد در خصوص دامنه های ir می باشد، برای دامنه های بین المللی، قیمت ها با توجه به نرخ ارز، ارزش گذاری می شوند.)
- قالب : قیمت قالبهای آماده از 25 هزار تومان آغاز می شود و با توجه به ویژگی های آنان، این قیمت افزایش می یابد.
- افزونه ها : بیشتر افزونه ها رایگان هستند، اما پلاگین های پولی و انحصاری که قابلیت های بیشتری را فراهم می آورند، پولی هستند که قیمت آنان نیز متفاوت است.